Categorieën
Nieuws

Podcast: Grammatica is leuker als je denkt

Over taal gesproken is dé podcast over het Nederlands, die Onze Taal en het Instituut voor de Nederlandse taal samen verzorgen. Elke maand spreken we met een deskundige over de Nederlandse taal. De vierde aflevering gaat over grammatica.

De vierde aflevering van Over taal gesproken gaat over grammatica — en grammatica is boeiender dan je zou denken. Maar wat is grammatica eigenlijk, en wat is er dan zo boeiend aan?

Foto: Eelkje Colmjon / Onze Taal

We spreken erover met Peter-Arno Coppen, in het dagelijks leven hoogleraar vakdidactiek aan de universiteit van Nijmegen — en grammaticus in hart en nieren. Een gesprek over ontleden in het onderwijs en ezelsbruggetjes, over de groter als-discussie en de Algemene Nederlandse Spraakkunst (ANS), en over fascinerende zinnen en wonderlijke sinterklaasliedjes. En vooral ook over het feit dat grammatica een stuk leuker is als je (erover) denkt.

Geen aflevering missen? Abonneer je dan via SpotifyApple Podcasts of één van de vele andere podcastapps.

Over taal gesproken is dé podcast over het Nederlands, een samenwerking van het Instituut voor de Nederlandse Taal (INT) en het Genootschap Onze Taal. Presentatie: Laura van Eerten en Raymond Noë. Concept & productie: Laura van Eerten. Muziek: Michel van der Zanden. Logo: Matthijs Sluiter (Studio Het Mes).


Laatste nieuwsberichten:

Of bekijk alle nieuwsberichten.