Categorieën
Nieuws

Podcast van Onze Taal en het INT

Luister vanaf vandaag naar de eerste aflevering van Over taal gesproken, dé podcast over het Nederlands. De nieuwe taalpodcast is een samenwerking van het Instituut voor de Nederlandse Taal (INT) en het Genootschap Onze Taal.

In elke aflevering spreken we een deskundige over de Nederlandse taal. Bijvoorbeeld over dialecten, over het belang van vaktaal of over het ontstaan van nieuwe woorden. Ook onderwerpen als vergeten woorden, duidelijke taal en het Nederlands in België komen aan bod.

In de eerste aflevering gaan we in gesprek met vertaalster Miet Ooms, ook wel bekend van de Onze Taal-rubriek Wat zeggen ze waar? Miet Ooms werkte voorheen als dialectoloog, taaladviseur en docent Nederlands. Tijdens haar werk als taaladviseur bij de Taaltelefoon werd haar interesse gewekt voor taalvariatie: de verschillen die er zijn binnen een taal. In de eerste aflevering zal ze onder andere vertellen over de verschillen tussen de Nederlandse taal in België en Nederland, de oorzaak van deze verschillen en de misverstanden die door taalvariatie kunnen ontstaan.

Presentatie: Laura van Eerten en Raymond Noë. Concept & productie: Laura van Eerten. Muziek: Michel van der Zanden. Logo: Matthijs Sluiter (Studio Het Mes)

Geen aflevering missen? Abonneer je dan via Spotify, Apple Podcasts of één van de vele andere podcastapps.


Laatste nieuwsberichten:

Of bekijk alle nieuwsberichten.